Het is nu maandag 17/06/2024 - 08:36

Leren duiken - algemene vragen

 

 

Wat heb ik nodig om te beginnen ?

Eigenlijk heb je niets nodig om te beginnen duiken. Alleen een zwempak is voldoende, want de rest kan je in eerste instantie gebruiken van de club. Vermits we echter niet alle mogelijke maten van vinnen hebben, vragen we wel zo snel mogelijk een eigen setje (duikbrilbril - zwemvliezen en loodgordel aan te schaffen voor zwembad gebruik. Uiteraard kan je dit materiaal ook gebruiken om te snorkelen.

Verder is er een medische keuring verplicht vanuit de verzekering. Tot nader orde kan dit bij je huisarts, maar een dokter van de medische commissie verdient de voorkeur.

 

Wat gaat me dit kosten

De eerste 2 trainingen zijn gratis. Nadien wordt je lid van de club, en betaal je een jaarlijkse bijdrage van 165 Euro . Hierin zit ook meteen de verplichte verzekering, het gebruik van het zwembad en het gebruik van clubmateriaal tijdens de trainingen. Als beginnend duiker betaal je nog eenmalig een documenten tasje van 40 Euro.

Nadien ga je over tot aanschaf van eigen materiaal. Gelukkig hoef je niet alles in één keer te kopen, maar kan je stukken huren in de club of in duikwinkels in de omgeving. Lesgevers zullen u graag advies geven bij de aankoop van materiaal, en je kan ook regelmatig koopjes doen op 2de hands beurzen.

 

Waar moet ik zijn ?

Geïnteresseerd ? Kom dan op woensdag om 20u10 naar het zwembad Sportoase Elshout, Elshoutbaan 17, 2930 Brasschaat. . Maak 1 of 2 gratis trainigen mee en beslis zelf of dat je ding is.

 

De eerste stappen van leek naar 1* duiker